Valeria Vițu

Protest la Chișinău: ”Ia cu tine perechile de încălțaminte ale rudelor plecate peste hotare și vino în PNAM”

În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, sâmbătă, va avea loc un protest, cu doar o zi înaintea scrutinului parlamentar. Cetățenii sunt îndemnați să ia cu ei și perechile de încălțăminte ale rudelor care au fost nevoite să meargă în străinătate, pentru o viață mai bună. Protestul, anunțat pentru ora 11.00, va fi unul pașnic și mut, nu se va scanda, nu se vor ține discursuri, nu vor fi microfoane, promit organizatorii.

 ”Vino sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale și ia cu tine perechile de încălțaminte ale rudelor plecate peste hotare. Rude plecate nu de bunăvoie, ci plecate de viață grea. Din țara asta oamenii pleacă, și-n urma lor rămân suflete frânte. Ei lasă în urmă sărbători la care nu vor mai putea fi, lasă în urmă ani, lasă părinți pe care îi vor vedea mai rar și, în cele mai dureroase cazuri, își lasă copiii, pentru când vor putea pleca cu toții împreună. Ei pleacă cu speranța că se vor întoarce. Dar asta, știm deja, că nu se-ntâmplă”.

”Dacă plecată peste hotare ți-e mama sau sora, sau poate plecați sunt tata și fratele, sau dacă plecați sunt toți, tu adu-i la protest. Ia câte o pereche de încălțaminte pentru fiecare și vino în Piața Marii Adunări Naționale, sâmbătă, la ora 11.00”, se poate citi în descrierea evenimentului, anunțat pe Facebook.  

”Vino să îi reprezinți pe cei care au plecat din cauza sărăciei.Vino să îți arăți susținerea pentru cei care vor face sute de km doar pentru ca să poată să își exprime votul. Vino să îți arăți susținerea pentru toți cei care au pașaportul expirat și nu vor putea vota. Vino să îi îndemni să meargă să voteze. Pentru că dacă duminică, și ei și tu veți sta acasă, nimic nu se va schimba. Nici pentru tine și nici pentru ei. Nu e nevoie să spui nimic, doar vino și ia cu tine și rudele plecate peste hotare pentru o viață mai bună. Adică ia cu tine perechile lor de pantofi”, susțin organizatorii. 

Materialul a fost realizat de RFI România.

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului