Drepturile omului

A fost atacată şi distrusă pagina web a Centrului de Investigaţii Jurnalistice

Anticoruptie.md

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunţă că a fost atacat şi scos din funcţiune site-ului Centrului www.investigaţţi.md  care conţinea peste 100 de anchete reportericeşti în limbile română şi engleză, realizate în ultimii trei ani, precum şi documente şi fotografii obţinute de ziarişti în procesul investigaţiei.

 

În rezultatul atacului, a fost distrusă completamente baza de date de pe site-ului Centrului de Investigaţii Jurnalistice, inclusive arhiva investigaţiilor, comentariilor, rubrcile Curier Juridic, Am informaţii, Cercetari şi anunţuri. 

 

Distrugerea site-ului CIN este rezultatul  unui atac masiv cu viruşi, menit sădistrugă baza de date plasată pe site. În zilele de 29-30 septembrie, site-ul a fost solicitat masiv cu mesaje de …., depăşindu-se cu  ult traficu pentru luna septembrie, din care cauză nu a fost funţionabil câteva zile. În ultimiel zile, însă … 

 

Coordonatorii tehnici ai CIN nu au determinat deocamdată provenieţa viruşilor care au distrus site-ul CIN şi nici cine a comandat sau direcţionat ori dacă acest lucru s-a făcut duin ţară sau din afară. Ei însă nu exclud faptul că distrugerea paginii s-a făcut intenţionat, cu scopul de a distruge baza de date a Centrului de Investigaţii Jurnalistice.    

 

Ultimile anchete plasate pe site vizau ilegalităţi şi fapte de corupţie la Primăria oraşului Rezina şi căştigul ziariţştilor într-un porces cu Procuratura Generală în legătură cu tăinuirea informaţiei despre pensile ridicate neîntemeiat de către un şir de procurori. Abele investigaţii erau însoţite de un şir de documente. Majoritatea investigaţiilor plasate pe site-ul CIN vizau cazuri de corupţie.

Materialele de pe platforma www.investigatii.md pot fi preluate în limita a 1.000 de semne. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu, trebuie indicată sursa şi linkul direct la articol. În cazul publicațiilor tipărite, posturilor de radio și televiziunilor va fi indicată sursa. Preluarea integrală este permisă doar în condiţiile unui acord prealabil cu Centrul de Investigații Jurnalistice.

Comentarii