Concurs de granturi: Jurnalismul de date și drepturile de proprietate

Centrul Pulitzer privind reportajul de criză, o organizație non-profit care acordă finanțare și susține jurnalismul independent global, caută propuneri pentru proiecte de jurnalism bazate pe date legate de drepturile de proprietate.

Organizația caută propuneri care utilizează date deschise pentru a dezvălui noi perspective privind drepturile legate de proprietatea funciară, transparența în tranzacțiile și concesiunile funciare sau drepturile asupra resurselor.

Organizația caută subiecte reflectarea cărora necesită utilizarea imaginilor prin satelit, camerelor de luat vederi de 360 ​​°, dronelor, senzorilor, vizualizărilor de date și hărților interactive / graficelor, dar utilizarea acestora rămâne la latitudinea autorilor.

Iată câteva exemple din etapele anterioare de oferire a granturilor, în 2017 și 2018:

Organizația încurajează solicitanții să experimenteze cu date deschise din diferite sectoare, de exemplu: date privind sănătatea, investițiile, justiție, fluxurile financiare offshore și ilicite, date din agrobusiness, date privind ajutoarele pentru dezvoltare sau privind populația, pentru a dezvălui probleme legate de dreptul de proprietate asupra terenurilor.

Sunt salutate, de asemenea, propunerile care vizează verificarea seturilor de date referitoare la drepturile de proprietate generate de ONG-uri sau guverne. După publicare, după posibilitate, seturile de date create în timpul documentării vor fi făcute publice.

Vor fi selectate între trei și cinci propuneri de subvenții pentru granturi. Vor fi luate în considerare proiectele de orice amploare și mărime. Alegeți un lider de echipă pentru a trimite propunerea și trimiteți un singur proiect din partea unui jurnalist, a unei echipe de vizualizare a datelor sau a unei redacții.

Această oportunitate de finanțare este deschisă, iar solicitanții sunt încurajați să-și prezinte propunerile până la data de 31 mai 2019.

Aplică aici.

Pentru a vă înscrie, vă rugăm să includeți următoarele:

  • O descriere a proiectului propus, inclusiv planul de publicare (nu mai mult de 250 de cuvinte). Dacă aveți o scrisoare de la redacții sau editori interesați, vă rugăm să o includeți.
  • O estimare bugetară preliminară, care include o defalcare de bază a costurilor. Includeți costuri de călătorie, software, costuri de satelit / GIS sau hardware. Nu includeți onorarii pentru jurnaliștii / membrii echipei care sunt angajați în redacție sau sunt plătiți de un editor. Dacă sunteți un jurnalist care colaborează cu un designer de date și / sau un specialist în vizualizarea datelor, puteți include taxe de consultant în bugetul dvs.
  • Trei exemple de lucrări publicate de dvs. (sau de echipa dvs. de proiect). De exemplu: vizualizări de date, infografice și / sau subiecte bazate pe date.
  • Trei referințe profesionale. Acestea pot fi fie informații de contact, fie scrisori de recomandare.
  • O copie a CV-ului.

Aplicațiile pot include, de asemenea, o descriere mai detaliată a proiectului, însă aceasta va fi considerată doar ca o completare opțională. Cea mai importantă parte a prezentării este rezumatul de 250 de cuvinte.

Dacă aveți întrebări legate de acest cconcurs de granturi, trimiteți un e-mail la [email protected].