CIJM invită jurnaliștii la discuții publice despre campania pentru alegerile prezidențiale

Centrul de Investigații Jurnalistice și Freedom House invită reprezentanții mass-media la o discuție publică la tema: „Prezidențiale transparente: fortificarea abilităţilor jurnaliştilor de a monitoriza campania electorală din 2016 pentru alegerea șefului statului”.

În cadrul evenimentului, participanții vor discuta despre practicile de monitorizare a alegerilor, sursele de documentare, interacțiunea cu candidații electorali și Comisia Electorală Centrală, subiecte de investigații și materiale de problemă cu tematica alegerilor, drepturile jurnaliștilor în cadrul campaniei electorale, instrumentele care pot fi utilizate de presă pentru depistarea fraudelor din cadrul scrutinului. 

Discuția publică va avea loc joi, 15 septembrie, cu începere de la ora 10.00, în sala de conferințe “Courtyard” (hotelul „Codru”, str. 31 august, 127).

Evenimentul este organizat de Centrul de Investigații Jurnalistice, în parteneriat cu Ziarul de Gardă și Centrul pentru Analiză și Prevenire a Coruptiei (CAPC),  în cadrul proiectului „Shining a light on electoral Transparency in Moldova”, desfășurat cu suportul Freedom House.

Termenul-limită pentru înscriere: 13 septembrie. Numărul participanților este limitat.  Jurnaliștilor din afara Chișinăului li se vor returna cheltuielile pentru transport (tur-retur).

Doritorii de a participa la discuția publică  trebuie să transmită CV-ul actualizat (cu date de contact incluse),  la adresa electronică: [email protected].

Persoane de contact:  Natalia Porubin (079727205) și Elena Moldoveanu (079434297).